De vereniging Vrienden van de Sint-Sulpitiuskerk vzw  zag het levenslicht op 31.12.1968. 

Kort na de opstart formuleerden de toenmalige voorzitter, Fernand Hermans en de oprichters volgende doelstellingen: “ de geschiedenis en oudheidkunde met betrekking tot de Sint-Sulpitiuskerk doen kennen, bij te dragen tot de waardering en vrijwaring van dit kunstpatrimonium, van zijn kunstschatten en oudheidkundige voorwerpen en mede te werken aan het onderhoud van het kerkelijk patrimonium”.

De jonge vereniging kende een snelle groei en vandaag de dag vormen de Vrienden van de Sint-Sulpitiuskerk een socio-culturele organisatie met meer dan 150 trouwe leden/gezinnen uit zes Belgische provincies plus Nederland.

Na 50 jaar onafgebroken werking ontving onze vereniging de koninklijke titel. 

De huidige bestuurders zetten zich in om de initiële doelstellingen van de stichters trouw te blijven en ook een tijdloos profiel aan hun vereniging te verlenen.

De zorg  voor het kerkelijk kunstpatrimonium in het Museum voor Religieuze Kunst van de Sint-Sulpitiuskerk is centraal in de werking van de Vrienden. Daarnaast wordt de culturele  ledenwerking uitgebouwd met  jaarlijkse publicatie van een jaarboek en nieuwsbrief, aanbod van een culturele ledenreis of -uitstap, concerten, religieuze herdenkingsplechtigheden en lezingen.

Wenst u graag meer informatie wil over onze werking kan u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Lid / Vriend worden of hernieuwen kan door jaarlijkse overschrijving van 30 euro of 50 euro op rekeningnummer BE21 4529 0739 5103 van de Koninklijke Vrienden van de Sint-Sulpitiuskerk Diest.

Volledigheidshalve nog even de namen van onze huidige bestuurders : 

Michel Van der Eycken - voorzitter,  Felix Van Meerbergen- pastoor-eredeken, Fons Bonroy- erevoorzitter, Paula Broeders - secretaris, Mia Schauwers – penningmeester, Leon Beckers, Bernadette Bielen, Diane Bielen, Marc Decombes, Rob Degelin, Danielle Geyskens, Théa  Henderix, Maurice Ilegems, Ria Jacobs, Johan Van der Eycken, bestuursleden.

De officiële akten van onze vzw kunnen geconsulteerd worden op : http://www.ejustice.just.fgov.be/vzw/vzwn.htm. Voor de opzoeking moet het ondernemingsnummer van onze vzw ingegeven worden : 410.731.949.